Det vil glæde mig at se dig til udstillingen
10.000 vogtere til vores verden
Billedhuggeren Brigitte Schröder (Tyskland) besøger fra pinse  Sabine Majus værkstedsgalleri, Herslevvej 25, Lindelse på Langeland med sit verdensomspændende kunstprojekt "10.000 vogtere til vores verden".
Fernisering er onsdag den 20. maj kl. 17 - 18 med musik, (Klezmer, Astor Piazzolla og Buffy St. Mary).
Indsamlet drivtømmer fra Langelands strande bliver til "vogtere”. Skulpturerne står over for beskueren i centreret og fredelig balance, næsten arkaisk i deres udformning.
Hendes kunstneriske idé er at øge beskuerens opmærksomhed og samtidig danne et netværk mellem menneskerne ved hjælp af en vogter. Projektet er vokset med vogtere i mere end 70 byer i 14 lande på 5 kontinenter og spreder sig yderligere. www.brigitteschroeder.de
Kunstneren Brigitte Schröder, født i 1964, er uddannet træbilledhugger og konservator. Allerede som ung kvinde rejste hun meget, og en flere måneder lang vandring gennem det tibetanske Plateau har påvirket hende og hendes kunst. Derefter studerede hun Buddhisme og Tibetologi i Wien. Siden 2002  har hun boet og arbejdet  i Neubeckum, Tyskland.

For 2 år siden skabte Brigitte Schröder skulpturen ”Sølvvogteren”, et vedhæng i sølv, i samarbejde med smykkekunstneren Sabine Majus ".  Sølvvogteren bliver kun fremstillet i begrænset antal.  Sølvvogterne kan ses ved siden af ​​drivtømmer- og bronze-vogtere i udstillingen.
For besøgende er det muligt at medbringe eget drivtømmer, hvorefter kunstneren kan skabe en helt personlig vogter.
Ud over Brigitte Schröders værker viser guldsmedene og smykkekunstnerne Line Kure og Sabine Majus smykker og skulpturer med drivtømmer som materiale.